Medinilla J'adore Dolce Vita

De Medinilla J’adore ‘Dolce Vita’ is een creatie uit het kruisen van diverse soorten uit de Medinilla familie, waar Kwekerij Atlantis sinds 1997 mee bezig is. De Medinilla familie bestaat uit ruim 400 originele soorten, die van nature in bomen groeien (=epifyt). Van de Medinilla familie werd tot voor kort alleen de Medinilla magnifica als kamerplant aangeboden, maar hier is nu verandering in gekomen.

Medinilla J'adore Dolce Vita opgemaakt Medinilla J'adore Dolce Vita 

De Medinilla J’adore ‘Dolce Vita’ kenmerkt zich door haar grote bloemtrossen die bestaan uit vele kleine diamant-vormige bloemen en schutbladeren. De bloemtrossen blijven zich ontwikkelen en zorgen voor een ware verrassing in de huiskamer. De naam ‘Dolce Vita’ heeft deze Medinilla te danken aan de langdurige en prachtige bloei, waarmee ze ieder interieur verfraaid. Daarbij is de Medinilla J’adore ‘Dolce Vita’ een dankbare plant; ze is makkelijk in verzorging, is sterker dan de bekende Medinilla magnifica en bloeit langer; tot wel 16 weken. Dat de Medinilla J'adore Dolce Vita langer bloeit, is ook te zien in de film die hiervan gemaakt is: Film (door hierop te klikken, komt u bij de film terecht).

Medinilla 'Dolce Vita'


Na de eerste bloei is de Medinilla J’adore ‘Dolce Vita’ zelfs opnieuw in bloei te trekken, door haar een koelere, maar wel lichte plek te geven.

Standplaats 
U geniet het langst van de Medinilla J’adore ‘Dolce Vita’ als zij een lichte standplaats heeft, bij voorkeur voor het raam. In de winterperiode heeft de Medinilla J’adore ‘Dolce Vita’ het liefst direct zonlicht. In de zomerperiode is veel licht ook belangrijk, maar geen direct zonlicht in verband met verbranding

Watergift 
De Medinilla J’adore ‘Dolce Vita’ geeft de voorkeur aan een matige watergift, en ze houdt er niet van om met haar “voeten” in het water te staan. Wanneer de J’adore ‘Dolce Vita’ water wenst is gemakkelijk te zien; dan laat ze haar bloemen en blad wat meer hangen. Wanneer u de Medinilla J’adore ‘Dolce Vita’ een scheut water geeft, fleurt ze weer helemaal op. Er zijn weinig planten die het u zo makkelijk maken en zelf aangeven wanneer ze dorst hebben.

Voeding
Tijdens de eerste bloei is voeding geven niet gewenst, ze krijgt namelijk voldoende voeding van de kweker mee. Als de plant is uitgebloeid mag er elke 2 weken orchideeën voeding meegegeven worden met het water.

Medinilla J'adore Dolce Vita

Naast de Medinilla J’adore® Dolce Vita komen in de toekomst nog veel meer prachtige nieuwe Medinilla soorten voort uit het veredelingsprogramma van Kwekerij Atlantis.