Geschiedenis

1982: oprichting Kwekerij Atlantis
1989: begin kweken Medinilla.
2003: start veredelen Medinilla.
2011: eerste nieuwe soorten uit veredeling.
2012: Introductie van de Medinilla J'adore Dolce Vita
2012: met Medinilla J’adore Dolce Vita eerste prijs gewonnen; beste nieuwe potplant 2012.

Kwekerij Atlantis is opgericht in 1982 door Rob Scheffers. Sinds 1982 zijn diverse planten geteeld, waardoor veel teeltkennis is opgedaan. In 1989 is Kwekerij Atlantis begonnen met het telen van de Medinilla en is hiermee de Medinilla kweker met de meeste ervaring en kennis op het gebied van de Medinilla. De teelt van de Medinilla magnifica was overgenomen van zijn vader, Wim Scheffers, welke daarvoor jaren lange ervaring heeft met de Medinilla en deze kennis heeft overgebracht. Van de Medinilla heeft Kwekerij Atlantis inmiddels een eigen moerenbestand (moederplanten), zodat de complete keten van stek tot bloei volledig in eigen beheer is en de kwaliteit gewaarborgd is. 

In 2003 is Rob begonnen met het opstarten van zijn veredelingsprogramma samen met zijn dochter om voor u nieuwe en verbeterde Medinilla soorten te ontwikkelen. Dit heeft inmiddels geresulteerd in diverse nieuwe soorten Medinilla's. 

Kwekerij Atlantis is inmiddels gevestigd in Monster, met twee locaties. De locatie aan de Emmastraat is geheel ingericht voor de Medinilla teelt en veredeling. Aan de Gantellaan is de locatie waar de Vitis geteeld wordt.  Daarbij heeft Kwekerij Atlantis een huurlocatie in Naaldwijk, waar ook Medinilla's geteeld worden.