De Teelt

Gezien de oorspronkelijke leefomgeving van de Medinilla magnifica, de Filippijnen, is snel duidelijk dat de Medinilla’s zich het beste ontwikkelen in een relatief warme en vochtige omgeving. Binnen de kwekerij wordt er voor een optimaal teeltklimaat gezorgd, zodat de Medinilla afgeleverd kan worden in de kwaliteit die u van Kwekerij Atlantis gewend bent. 

Medinilla is een arbeidsintensieve teelt. Gedurende de gemiddeld 40 weken durende teelt, doorloopt de plant het complete kweekproces waaronder stekken, oppotten, diverse malen wijder zetten, scheuten breken en bloei inductie. Tijdens dit proces wordt ten alle tijden de kwaliteit van de plant in de gaten gehouden. Op deze manier wordt er steeds geanticipeerd op de zichtbare veranderingen bij de plant.

Voordat de plant afgeleverd wordt, is er een laatste kwaliteitscontrole. Indien de plant niet geheel aan de kwaliteitsnormen van Kwekerij Atlantis voldoet, zal deze niet worden afgestuurd. Na de laatste controle worden de planten verpakt voor transport op de manier die de afnemer wenst. Hierbij wordt gelet op rijpheid, aantal knoppen, fust en eventueel speciale toevoegingen als stickers of eigen labels van (de klant van) de exporteur.