Bedrijfsinformatie

Kwekerij Atlantis is de Medinilla specialist en de nummer één in de wereld op het gebied van veredeling, vermeerdering en opkweek van de beste kwaliteit Medinilla’s. De drijfveer achter het bedrijf is de passie voor planten en in het bijzonder voor de Medinilla.

Kwekerij Atlantis is een modern familiebedrijf en het succes van het familiebedrijf ligt in de kwaliteit en de betrokkenheid van de medewerkers. Kwekerij Atlantis is een dynamisch en vooruitstrevend bedrijf waarin de wensen van u als klant, kwaliteit en kennisontwikkeling hoog in het vaandel staat. Ontwikkelingen en trends worden vertaald naar prachtige nieuwe variëteiten en innovatieve teelttechnieken, die gericht zijn op het efficiënt telen van hoge kwaliteit Medinilla en andere seizoensproducten en het ontwikkelen van hoogwaardige Medinilla soorten. Daarbij gaat Kwekerij Atlantis graag de samenwerking aan met zijn handelspartners en eindklanten, om gezamenlijk te zorgen voor een optimaal product voor u als consument.

Bloementrossen Medinilla J'adore Dolce Vita

Kwekerij Atlantis heeft twee locaties in Monster, waarbij de hoofdlocatie gespecialiseerd is in de teelt en veredeling van de Medinilla. De tweede locatie is gespecialiseerd in seizoensproducten, waaronder de Vitis in diverse soorten en maten en de Nature’s Best mix. Bij alle producten streeft het team van Kwekerij Atlantis naar optimale teeltomstandigheden, om te kunnen voorzien in constante hoge kwaliteit en optimale beschikbaarheid. Door de aanwezige kennis en technologie binnen het bedrijf, wordt voldaan aan de door ons zelf gestelde hoge kwaliteitsnormen en zijn verschillende jaargetijden minimaal van invloed. U heeft hierdoor langer plezier van uw keuze. Om het milieu zo veel mogelijk te ontzien, wordt er alles aan gedaan om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk CO² uitstoot is. Er wordt op een zeer milieu vriendelijke manier geteeld. Ook wordt er geïntegreerd geteeld. Dit wil zeggen dat gebruik wordt gemaakt van natuurlijke vijanden voor bestrijding van ongedierte. Hierdoor worden er aanzienlijk minder chemische middelen gebruikt. Kwekerij Atlantis is MPS gecertificeerd.

Kwekerij Atlantis

Doordat Kwekerij Atlantis een eigen veredelingsprogramma heeft opgezet, zijn wij in staat om nieuwe varianten Medinilla te ontwikkelen. De belangrijkste richtlijnen hierbij zijn innovatie, verbreding van het assortiment, verbetering van de kwaliteit of sierwaarden, met het doel om meerwaarde te creëren voor u als klant. Hierdoor heeft de J'adore en Decorum Medinilla een unieke uitstraling, is zij het langst houdbaar en gemakkelijk te verzorgen en is zij de “finishing touch” van uw interieur of tuin. Zo geven wij op de kwekerij bijvoorbeeld voldoende voeding met de plant mee, waardoor u haar niet bij hoeft te voeden gedurende de eerste bloei.

Doordat Kwekerij Atlantis over zeer veel soorten Medinilla beschikt, worden deze soorten voor uitsterven behoed. In bijvoorbeeld de Filippijnen worden de bossen, waar de Medinilla van nature voorkomen, in hoog tempo gerooid. Dit gebeurd voor de ontwikkeling van het land, maar komt de genetica van de Medinilla niet ten goede. Het gevaar bestaat dat diverse soorten Medinilla's uitsterven en hier probeert Kwekerij Atlantis zoveel mogelijk tegen te doen.

Uiteraard is er nog veel meer over het bedrijf Kwekerij Atlantis te vertellen. Dit kunt u beter zelf bekijken op onze site.